Статистика: колко посещения от ултрамобилни компютри има на umpc-bg.com

Обърнах внимание на един показател от статистиките за посещение на сайта за който от доста време не се бях сещал - какви са разделителните способности на компютрите чрез които се разглежда umpc-bg.com. Разглеждайки числата обърнах внимание и на две по-специални стойности: 1024х600 и 800х480, които са генерирали общо 5,93% от посещенията през последните 3 месеца.

Тези две разделителни способности са най-често срещаниете при ултрамобилните решения към момента, а погледнато за период от 3 месеца може да се придобие относително добра представа хора с какви машини се интересуват от umpc. Струва ми се, че 6% от общия брой посещения показва един добър ритъм на навлизане на тези мъничета на пазара.

Напълно според очакванията, най-много посещения са реализирани от настолни компютри - с екрани с разделителна способност 1280х1024 и 1024х768 точки - явно немалко хора имат идея (или направо план) да се сдобият с ултрамобилен компютър.

Всъщност, бих се радвал ако още някой сподели като коментар подобна статистика от негов сайт/блог - колко процента от посещенията са "ултрамобилни". Ммм?