Статистика: колко посещения от ултрамобилни компютри има на umpc-bg.com

Обърнах внимание на един показател от статистиките за посещение на сайта за който от доста време не се бях сещал - какви са разделителните способности на компютрите чрез които се разглежда umpc-bg.com. Разглеждайки числата обърнах внимание и на две по-специални стойности: 1024х600 и 800х480, които са генерирали общо 5,93% от посещенията през последните 3 месеца.

Тези две разделителни способности са най-често срещаниете при ултрамобилните решения към момента, а погледнато за период от 3 месеца може да се придобие относително добра представа хора с какви машини се интересуват от umpc. Струва ми се, че 6% от общия брой посещения показва един добър ритъм на навлизане на тези мъничета на пазара.

Напълно според очакванията, най-много посещения са реализирани от настолни компютри - с екрани с разделителна способност 1280х1024 и 1024х768 точки - явно немалко хора имат идея (или направо план) да се сдобият с ултрамобилен компютър.

Всъщност, бих се радвал ако още някой сподели като коментар подобна статистика от негов сайт/блог - колко процента от посещенията са "ултрамобилни". Ммм?

Коментари

Много интересен начин за статистика - не се бях сетил. При един мой сайт (няма да му правя реклама), Google Analytics показва 4.74% посещения с резолюция 1024x600. Доволно е, като се има предвид от колко малко време са мъничетата на пазара.

Доволно е, наистина. Май никой от големите производители не очакваше този пазар да се разрастне. А аз откровено се радвам на резултатите!

Някой друг ще подкрепи ли със статистика?

Здравейте, след като прочетох поста и аз се загледах в посещенията на мойте сайтове и се оказа, че два от тях имат значителен процент посещения именно от нетбуци :)

Поздравления за идеята относно статистиката! :)