Ubuntu 9.04 вече е с първа бета

Canonical обявиха появата на първата бета версия на Ubuntu 9.04, известна с кодоводо си има Jauny Jackalope. В контекста на ултрамобилните компютри това означава подобрена поддръжка за използвания от тях хардуер.

Първата бета носи и някои грешки, които все още не са отстранени, но всеки с по-експериментаторски дух може да се замъкне бързо на www.ubuntu.com/testing/jaunty/beta и да издърпа дистрибуцията. Аз за момента не съм изтествал представянето му, но и това ще се случи в скоро време. Ако някой обаче вече се е престрашил и има желание да сподели впечатления - очаквам коментари тук или в тази тема във форума.

Коментари

Новината е страхотна. Остават само 5 дни до излизането на новото Ubuntu. Изкушавам се да тествам beta-та, но ще издържа. Надявам се на моето Asus EEE Pc 1000H да работи и да разпознае всички устройства.

Иначе доста се забавиха с тази версия. Debian отдавна пуснаха новата си версия, която много добре поддържа малките компютърчета.

Jauny Jackalope, както е известна версията 9.04 вече е в RC стадий и вече аз се ъпгрейднах до нея. Без да има зашеметяващи промени (поне във външния вид) спрямо 8.10, трябва да кажа, че работи много добре на umpc-та. За момента е стабилна, а след 5 дни ще съм обновил и до финалната версия, разбира се ;-)

Мисля, че няма да имаш никакви проблеми с 1000H, но ще се радвам, ако споделиш след като инсталираш.

Инсталирах новата версия 9.04 върху Asus EEE H1000. Работи перфектно! С 8.10 имах проблеми с Wi-Fi.