Горещи теми

Acer Aspire One с Android ще е в продажба на 22 октомври

Най-накрая ще се появи нетбук с операционната система за мобилни телефони на Google - Android. Acer са оспяли да подготвят свой модел - всъщност продаващия се от няколко месеца вече Aspire One D250. Сега той ще идва с две операционни системи, като Android ще се използва за бързо зареждане (около 10 секунди до готовност за работа), а Windows 7 (чао, XP) ще може да се използва при нужда от по-специфични приложения или програми, изискващи Windows платформа.

Галерия: 

Ново в сайта: всички ревюта на едно място

Прибавих една екстра, която се надявам да улесни намирането на информация за различните модели ултрамобилни компютри: в главното меню вече има връзка наречена "Нетбук ревюта" и сочеща точно където се предполага - към списък с всички ревюта, които съм успял да направя до момента. Е, там ще се появят и всички бъдещи ревюта, които, надявам се, ще направя.

Ревю: HP Compaq 730eq

HP си разбират от работата - още първата версия от серията Mini грабва с дизайн, но при Compaq 730eq той е доразвит до завидна висота! Черният лъскав корпус грабва дори на картинка, а на живо е истинска наслада да бъде в ръцете ти.

Галерия: 

Toshiba добавя още два цвята за NB200

Toshiba реши да добави още две цветови решения към обявения през април тази година модел NB200. Новите цветове са розово и синьо и пак се връзват чудесно с дизайна на нетбука, променяйки стила му от по-строг към по-игрив.

На сайта t3.com е сложена и тази галерия, откъдето можете да разгледате добре двете нови допълнения.

UMPC ще се радват на нарастващи продажби

Според пазарно проучване на DisplayBank, ултрамобилните компютри ще се радват на силна 2009 година, като продажбите може да нараснат с 50 или дори повече процента. През тази и следващата година се очаква да нарасне значително дела им и сред общите продажби на мобилни компютри, като насищане ще се достигне около средата на 2010 г.

Тест: Acer Aspire One 110

Нямах търпение да се появят и у нас 9- и 10-инчовите модели ултрамобилни компютри, преследвайки една-единствена цел – да ги тествам, сравня и разбира се, да опиша това, което съм видял.

Галерия: 

Benq представя 11,6-инчов модел

Benq представи още един ултрамобилен модел - u121 e 11,6-инчово попълнение в серията Joybook Lite. Новият модeл ще работи с процесори Intel Atom Z520/Z530, 11,6-инчовият му екран ще е с разделителна способност 1366х768 точки, а чипсета ще е Intel PolsboUS15W + Intel GMA500. Твърдият диск ще може да се избира в диапазона 160-500 GB, като опционално може да се предпочете SSD вариант, но с обем до едва 32 GB.

Официално: 11,6-инчов Apple MacBook Air!

Въпреки, че до неотдавна Apple отричаше да има интерес към сегмента на ултрамобилните компютри, компанията явно е оценила потренциала на машините с малък размер и тегло и 11,6-инчов MacBook Air вече е факт и в продажба.

Галерия: