статистика

Apple iPad, ден 1: над 300 хиляди продажби

iPad се оказа поредния пазарен удар на Apple - цифрите от продажби само през първия ден след пускането му на пазара са повече от впечатляващи: появилият за момента само в САЩ таблет е реализирал продажби в размер на 300 хил. броя, едновременно с това са били изтеглени над 1 милион приложения и над 250 хил електронни книги.

Според съобщение, пуснато от компанията, продажбите на iPad в първия ден надвишават рекорда на iPhone с около 30 хил броя. В статистиката се включват продадените онлайн бройки, които са били доставени на първия ден от продажбата, както и тези, които са минали през традиционните канали - магазините на Apple и останалите вериги за електроника.

Статистика: колко посещения от ултрамобилни компютри има на umpc-bg.com

Обърнах внимание на един показател от статистиките за посещение на сайта за който от доста време не се бях сещал - какви са разделителните способности на компютрите чрез които се разглежда umpc-bg.com. Разглеждайки числата обърнах внимание и на две по-специални стойности: 1024х600 и 800х480, които са генерирали общо 5,93% от посещенията през последните 3 месеца.