пазар

Asus готви нови нетбуци за пазара - Eee PC R101, R105

На сайта за поддръжка на Asus се е появила информация за задаващи се нови модели Eee PC с продуктови имена R101 и R105.

За съжаление все още нищо не може да се каже за тези модели. Единственото, което личи от драйверите е, че двата модела ще са с операционна система Windows 7 и ще са базирани на Pine Trail платформа; показва се и драйвер за Bluetooth модул. Или общо взето, подобни на останалите модели на пазара.

Надявам се в скоро време да има повече яснота за новите модели.

[източник: liliputing.com]

Ново по родния пазар: HP Compaq Mini 730EQ и TurboX TopNote

Тези дни забелязах още две попълнения на ултрамобилния сегмент, които могат да се намерят на родния пазар - това са HP Compaq Mini 730EQ и TurboX TopNote.

Първият от двата - Mini 730EQ - е клонинг на добре познатата серия HP Mini. Изработен е изцяло в черен цвят и честно казано стои доста стилно, има 10-инчов екран, Intel Atom N270 процесор, 1 GB RAM, 80 GB диск, WI-Fi 802.11 b/g, Bluetooth - общо взето стандартните неща. Операционната система е Windows XP Home.

Слухове за цената на 10-инчовия Acer Aspire One

След като по мрежата вече се появи известно количество информация за задаващия се 10-инчов модел от серията Aspire One на Acer, в digitimes.com бе публикувана и очакваната цена на която ще се продава компютъра. Очаква се на пазара в САЩ да се продава за 399 USD веднага след като се появи, а това трябва да стане още следващия месец - февруари 2009.

Asustek и Acer залаагат още повече на ултрамобилните модели

Силните продажби по празниците в САЩ са обнадеждили допълнително Asus и Acer за бъдещето на евтините ултрамобилни компютри. Според статия в digitimes.com, двете компании са постигнали значителни приходи през последния месец на отминалата 2008-а година.

Acer споделят, че са продали общо около 500 хил броя Asipre One през декември - цифра, която им дава смелост да повишат очакванията си за 2009-а до зашеметяващите 12-13 млн броя.

Ултрамобилните компютри - кой какво произвежда

Ако искате да видите компилация от всички ултрамобилни компютри, които могат да се намерят на пазара в някоя точка на света или са обявени да се появят скоро - погледнете тази статия от сайта liliputing.com.

Като допълнение към нея мога да кажа само, че явно доста компании възлагат надежди на мини компютрите - което от своя страна води до по-голям избор за потребителите.